Silicium

LifeAid Silicium™

Het meest geconcentreerde, beste opneembare siliciumproduct ter wereld!

Dit oorspronkelijk eerste supplement van LifeAid™ bevat gedestilleerd water en het natuurlijke mineraal silicium (SiO2) in een concentratie van 150 mg per ml. Dit wordt door een speciaal procedé gehydrolyseerd: uiterst klein gemaakt, volledig oplosbaar in water. De afmeting van een deeltje is kleiner dan 3 nano. Daarmee is dit het meest geconcentreerde en best opneembare siliciumproduct ter wereld. Gehydrolyseerd Silicium™ is gedurende de jaren 1998 tot 2004 ontwikkeld door Daught & Hak corp.

Lichaamseigen stof

Bij de geboorte is ons lichaam uitgerust met een ruim voldoende hoeveelheid silicium, in botten, kraakbeen, bindweefsel, slijmvlies, et cetera. Vanaf circa het dertigste levensjaar ontwikkelt zich daarentegen een tekort. Deze ontwikkeling wordt vaak botontkalking of osteoporose genoemd. Veel mensen op leeftijd, en in het bijzonder vrouwen, ondervinden daarvan op den duur de gevolgen.

Moeders dragen tijdens zwangerschappen silicium en andere mineralen over aan hun kinderen. Daarenboven krijgen zij tijdens de menopauze te maken met gemiddeld zo’n vijftien procent botverlies. Het is van het grootste belang dat zij, maar ook vrouwen en mannen in het algemeen, in een vroeg stadium beginnen om de voorraad silicium op peil te houden. Toepassing van LifeAid Gehydrolyseerd Silicium™ heeft op de langere termijn een blijvend gunstig effect op de kwaliteit van leven!

Waarom silicium onontbeerlijk is

Behalve het moederschap en de menopauze zijn er meer oorzaken van botverlies aan te wijzen. Om te beginnen genetische oorzaken: sommige mensen hebben helaas te maken met een hoger niveau van botontkalking dan anderen. Daarnaast heeft botverlies een relatie met de kwaliteit van de voeding. Verder is vaak het (langduriger) gebruik van bijvoorbeeld corticosteroïden en antidepressiva debet aan botontkalking. Bovendien is het van belang te noemen dat mensen met osteoporose meestal een mate van artrose ontwikkelen. Ook bij artrose is Gehydrolyseerd Silicium™ een probaat voedingssupplement.

Silicium & vitamine D

LifeAid Europe adviseert mensen allereerst een botscan te laten maken, door ons en/of door een specialist in een ziekenhuis. In het laatste geval zal meestal een DEXA-scan worden gemaakt. LifeAid hanteert een kleiner apparaat van dezelfde fabrikant, General Electric. Naast deze botdichtheidsmeting acht LifeAid het van groot belang dat mensen een orthomoleculaire vitamine D3 gaan gebruiken. We adviseren eenieder om via de huisarts ook een bloedanalyse en daaraan gekoppelde vitamine D-bepaling te laten uitvoeren.

Gebruik van Gehydrolyseerd Silicium™ en vitamine D is een uitgekiende combinatie die ten goede komt aan de kracht van het botweefsel en daarmee aan de mobiliteit op hoge(re) leeftijd.

LifeAid Gehydrolyseerd Silicium™ is verkrijgbaar in flacons van 100 en 250 ml.

Ingrediënten
Water   85%
Gehydrolyseerd Silicium 15%  (150 mg per ml)

Dosering en gebruik
1 ml per 25 kg lichaamsgewicht, in een plastic beker met water of sap.
Inname liefst een half uur voor de maaltijd.

 

Menu