Endocannaboïde syteem

Wat is het endocannabinoïde systeem eigenlijk? En wat doet het precies?

Het endocannabinoïde systeem is een lichaamseigen systeem dat uit cannabisachtige stoffen bestaat. ‘endo’ staat in het latijn voor lichaamseigen en ‘cannabinoïden’ zijn stofjes die van nature voorkomen in cannabis. Het lichaam maakt dus zelf ook cannabinoïden aan!

Hoe werkt het endocannabinoïde systeem?

Het endocannabinoïde systeem is betrokken bij veel fysische effecten in ons lichaam. Het speelt een rol bij zenuwen, stress, innerlijke onrust en bij rusteloze gevoelens. Het dient als het ware ook als een natuurlijke rustgever voor een goede slaap en een gezonde nachtrust, het speelt een rol bij de vorming van een normale gemoedstoestand en de werking van het zenuwstelsel. Ook draagt het bij bloedsuikergehalte metabolisme, speelt een rol bij het herstellend vermogen van de huid, bij de botopmaak (helpt botgroei), de bloeddruk, zuurstoftransport, de maagfunctie, dempt het de wisselende stemmingen tijdens menstruatiecyclus én beschermt tegen ouderdomsverschijnselen.

Het endocannabinoïde systeem is het commando- en controlecentrum van uw lichaam

Een goed werkend endocannabinoïde systeem, is ontzettend belangrijk voor het normaal functioneren van uw lichaam! Het uitgekiende systeem is evolutionair gezien eigenlijk al miljoenen jaren oud. Het is namelijk ook aangetroffen in zoogdieren, vissen, zee-egels en weekdieren.

Wilt u ook uw endocannabinoïde systeem (en dus uw vitaliteit en gezondheid) ondersteunen? Gebruik Cannabidol™ capsules met maar liefst 50% hoogwaardige cannabisolie (hennepzaadolie) om uw lichaam en geest optimaal van dienst te zijn.

Het endocannabinoïde systeem in vogelvlucht

De naam van het endocannabinoïde systeem komt van de plant die leidde tot deze ontdekking. Het zou weleens een hele belangrijke betrokkene kunnen zijn voor het onderhouden van onze menselijke gezondheid. De endocannabinoïden en de receptoren zijn te vinden in de hersenen, organen, bindweefsel, klieren en immuuncellen. In ieder weefsel voert het cannabinoïdesysteem bepaalde taken uit, met elke keer hetzelfde doel: het handhaven van een stabiel evenwicht in het lichaam, ondanks dat er soms schommelingen zijn aan de buitenkant van het lichaam. Daarbij ondersteunen de cannabinoïden op een het biologische leven.

Het endocannabinoïde systeem wordt vaak gezien als een brug tussen lichaam en geest. Kort gezegd: als u gezond bent, zit u prettig in uw vel. Als u het systeem begrijpt, dan ziet u hoe het mechanisme bewustzijn, gezondheid en ongemakken zich tot elkaar verhoudt en hoe u dat gunstig kunt beïnvloeden!

De gunstige invloed van cannabinoïden…

Cannabinoïden hebben anti oxidatieve eigenschappen, deze beschermen de bladeren en bloemen beschermen tegen ultraviolette straling. Deze cannabinoïden neutraliseren eventuele schade door UV- straling en zo kunnen zij de cellen beschermen. UV-straling zorgt bij mensen niet alleen voor veroudering, maar ook voor een trager herstel bij een teveel aan deze straling. Antioxidanten in planten staan al langere tijd bekend als natuurlijke radicalenvangers, omdat ze schade van straling helpen voorkomen.

Hennepzaadolie (CBD) bevat een enorme verscheidenheid aan belangrijke voedingsstoffen én staat bol van antioxidanten

… op uw endocannabinoïde systeem

Er wordt – ook door de reguliere medische wetenschap – steeds meer onderzoek gedaan naar cannabis en zijn cannabinoïden. Daaruit komt, elke keer weer, naar voren: een optimaal werkend cannabinoïden-systeem is van groot belang bij onze gezondheid.

Wilt u ook uw gezondheid en de aan cannabinoïden verwante lichaamseigen moleculen ondersteunen? Bekijk de vele gezondheidsvoordelen van CBD olie en wat het voor u kan betekenen.

Als u uw Cannabidol™ vandaag besteld, heeft u het binnen 48 uur in huis. Zonder verzendkosten!

Cannabisolie online bestellen?

✔︎ 100% natuurlijk CBD-producten
✔︎ Veilig betalen via iDeal
✔︎ Webshop keurmerk voorwaarden
✔︎ Gratis verzending vanaf € 50
✔︎ Netjes anoniem verzonden
✔︎ Binnen 48 uur in huis!

Geef uw immuunsysteem een boost met de 100% natuurlijke cannabisolie-capsules van LifeAid Europe!

Menu